Resultater

Oppsummering av resultater

Ullklær til nyåpnet mor - barn klinikk i Majdal Anjar, Bekaa. 

Les rapporten for november her

Sawaisa åpnet 7. oktober!

Les rapporten fra September/oktober 2018

Barn i flyktningeleirene får 10-timers kurs i Psykologisk førstehjelp. Anledningen til å snakke med hverandre og voksne om hvordan takle vansker og vonde opplevelser er kjærkommen. 

Sjøvik gir skolegang til 15 syriske flyktninger i Libanon (4. juli 2018)

At Sjøvik AS leverer god fisk er bra. Det som også er fantastisk, er at de nå gir 50 000 kroner til MAPS. Med disse pengene får 15 flyktningbarn ett års skolegang fra høsten av. Slik viser Sjøvik at mottoet ”vi har hjertet vårt i alt vi gjør” er mer enn ord.

Sjøvik AS er et internasjonalt fiskerikonsern med base i Midsund, hjemkommunen min i Møre og Romsdal. Sjøvik har latt seg inspirere av et stort lokalt engasjement i lokalsamfunnet for jobben jeg gjør sammen med de syriske hjelpeorganisasjonene MAPS og SAMS for skolegang og skolehelsetjeneste for syriske flyktninger i Libanon. I Midsund har blant annet Heimstadkjær, med Kathrin Gangstad i spissen, levert fantastiske nystrikkede ull-klær til Libanon, og sammen med valgfaggruppen ”Innsats for andre” ved Midsund Skule og syriske flyktninger bosatt i Midsund har de arrangert utstilling av syriske barnetegninger. Denne ble besøkt av 10% av kommunens innbyggere. I forbindelse med juletresalg og svømming har også inntekter gått til skoleprosjektet, og i tillegg har en rekke privatpersoner donert penger. Selv om fem fisk noen ganger kan mette fem tusen, er skolegang avgjørende for flyktningbarns fremtid. Med bidrag fra næringslivet monner det vi gjør mer, flere barn får lære seg å lese og skrive. Fra høsten av vil jeg fortelle og vise bilder av hvordan det går med skolebarna vi hjelper i Bekaa-dalen i Libanon. Tusen takk til Sjøvik AS!

Presentasjon MEMA 2018, The Middle East Medical Assembly, Beirut

April 2018

Februar 2018

November-desember 2017

solraknes@gmail.com +47 416 17 343